Ανακοινώσεις Αναρτήσεις Γεγονότα Γενικά Δράσεις Ενημέρωση

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Υγείας την Τρίτη 16/1/2024, επισκέφτηκαν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και παρακολούθησαν την ομιλία του Καθηγητή Φαρμακολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κύριου Κωνσταντίνου Πάντου, με τίτλο «Φθορά και Γεωμετρία».

Ο Καθηγητής μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες, για το ρόλο της θυρεοειδικής ορμόνης στην ιστική υποξία, για τη σημασία της έρευνας στο χώρο της υγείας. Παρουσίασε και ανέλυσε στους μαθητές και στις μαθήτριες, με απλό και επεξηγηματικό τρόπο, την έρευνα που εστιάζεται στη  βιολογική «συμπεριφορά» του κυττάρου και των οργάνων, ελλείψει οξυγόνου (υποξία), με στόχο την ανάπτυξη θεραπειών για την επιδιόρθωση και αποκατάσταση της βλάβης που προκαλείται από την ιστική υποξία σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, τη σήψη, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τη μεταμόσχευση οργάνων κλπ.

Ο κ. Πάντος παρουσίασε την εξέλιξη της έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα την αποκωδικοποίηση του λεγόμενου «μαύρου κουτιού» της ιστικής επιδιόρθωσης που είναι ο θυρεοειδής αδένας, την πειραματική και κλινική  έρευνα του  εστιάζεται στο ρόλο της θυρεοειδικής ορμόνης στην ιστική  υποξία  που εμφανίζεται στη σήψη και το σηπτικό shock.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές/ μαθήτριες και ξενάγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του τμήματος της Φαρμακολογίας.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες: Μπούλιαρη Γεωργία/Φυσικός και Σωτηρίου Ευφημία/ Δρ.Βιολόγος.

Related Posts

Πρόγραμμα Εξετάσεων Περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2024.

Συμμετοχή του Λυκείου μας στο 1ο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Ανατολικής Αττικής.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ / 2ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ. Περισσότερα: https://paraktios.gr/2024/04/06/%cf%84%ce%bf-1%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%84%cf%84/

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024.

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας Γεωργίας Αμυγδάλου και Ιωάννη Κωνσταντινίδη στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024. Η μαθήτρια της Α Λυκείου Γεωργία…

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025.

Συμμετοχή μαθητών της Θετικής Κατεύθυνσης στο 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 στο ΕΚΠΑ.

ΕλληνικήΟμάδαΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ-IPPOG: International Particle Physics Outreach Group /Masterclasses 2024. Τα Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής…

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” – Παράσταση του Θεατρικού Ομίλου του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Δ. Σολωμού.