Αναρτήσεις Γεγονότα

Σεμινάριο Επιμόρφωσης στις Πρώτες Βοήθειες

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σαρωνικού αναπτύχθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων και του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων με ομιλητές επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλυβίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

 

Συγκεκριμμένα, η κα Μαρία Γκίνη, Νοσηλεύτρια MSc Προϊσταμένη Νοσηλευτικής του Κ. Υ. Καλυβίων μίλησε για την ασφάλεια του σχολικού χώρου, ασφάλεια σκηνής (θύμα-διασώστης), θέση ανάνηψης, αντιμετώπιση επιληψίας, αιμορραγία εσωτερική κι εξωτερική, ενέργειες για ακρωτηριασμένο μέλος, τραύμα/εκδορά, απώλεια αισθήσεων κι ενέργειες, τραύματα στο κεφάλι και τον τράχηλο, τραυματισμός στη σπονδυλική ύλη, αντικείμενο ή έντομο στο αυτί, τραυματισμός στο μάτι, μικρό σωματίδιο στο μάτι, ρινορραγία, τραύμα σε δόντια & ούλα, μετατόπιση δοντιού, τραύμα μόνιμων δοντιών, σπασμένα σιδεράκια δοντιών, πνιγμονή, απόφραξη αεραγωγών, πνιγμονή από ξένο σώμα, τεχνική Heimlich σε ενήλικα & σε παιδί, λιποθυμία, σπασμοί συμπτώματα και αντιμετώπιση, εγκαύματα, τύποι και βαθμοί εγκαυμάτων, Πρώτες Βοήθειες στο έγκαυμα, κακώσεις-διάστρεμμα, επιδέσεις σε κακώσεις και διαστρέμματα, πνιγμός στη θάλασσα.

 

Ο κ. Βήχας Γεώργιος, Διευθυντής Καρδιολόγος του Κ. Υ. Καλυβίων, ανέπτυξε την τεχνική ΚΑΡΠΑ και με τη χρήση προπλάσματος οι εκπαιδευτκοί ασκήθηκαν πρακτικά στην τεχνική της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του Κ. Υ. Καλυβίων για την εκπαίδευση κι ενθάρρυνση που πρόσφεραν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας!

Related Posts

Συμμετοχή του Λυκείου μας στο 1ο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Ανατολικής Αττικής.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ / 2ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ. Περισσότερα: https://paraktios.gr/2024/04/06/%cf%84%ce%bf-1%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%84%cf%84/

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024.

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας Γεωργίας Αμυγδάλου και Ιωάννη Κωνσταντινίδη στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024. Η μαθήτρια της Α Λυκείου Γεωργία…

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025.

Συμμετοχή μαθητών της Θετικής Κατεύθυνσης στο 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 στο ΕΚΠΑ.

ΕλληνικήΟμάδαΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ-IPPOG: International Particle Physics Outreach Group /Masterclasses 2024. Τα Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής…

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” – Παράσταση του Θεατρικού Ομίλου του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Δ. Σολωμού.

Διδακτική επίσκεψη των μαθητριών και των μαθητών της Β΄και Γ΄ θεωρητικής στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης ‎1941- 1944.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ θεωρητικής ξεναγήθηκαν στα υπόγεια κρατητήρια της Κομμαντατούρ, στην Πλατεία Κοραή, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες…