Ανακοινώσεις Αναρτήσεις Γενικά Ενημέρωση

Εκπαιδευτική δραστηριότητα για την προφύλαξη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.).

ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Βιολογίας στην Α’ Λυκείου (κεφ12 «υποενότητες: «Έλεγχος γεννήσεων» και «Υγεία αναπαραγωγικού συστήματος») την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δραστηριότητα  για την προφύλαξη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)  από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α)  για την προφύλαξη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα .

Η Ε.Ε.Μ.Α.Α. γνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης των μαθητών και πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στις συμβουλές που πιθανά θα χρειασθεί να δοθούν. Τέλος, επειδή αρκετές φορές, μαθητές πλησιάζουν τους ομιλητές και συζητούν μαζί τους προβλήματα υγείας που έχουν και ζητούν συμβουλή για την αντιμετώπισή τους πρέπει να διασφαλίζεται πλήρως το ιατρικό απόρρητο. Για όλους τους παραπάνω λόγους τα άτομα που έχουν επιλεγεί για την ενημέρωση των μαθητών είναι μέλη της Ε.Ε.Μ.Α.Α., ανήκουν στον υγειονομικό χώρο (ιατροί ή νοσηλευτές) και αρκετοί από αυτούς πέραν της ιδιότητας του υγειονομικού, έχουν εμπειρία από την δευτεροβάθμια ή την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου από τον γιατρό κ. Πετρίδη και είχε διάρκεια τριών διδακτικών ωρών για κάθε τμήμα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον γιατρό τις τυχόν απορίες τους.

Related Posts

Πρόγραμμα Εξετάσεων Περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2024.

Συμμετοχή του Λυκείου μας στο 1ο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Ανατολικής Αττικής.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ / 2ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ. Περισσότερα: https://paraktios.gr/2024/04/06/%cf%84%ce%bf-1%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%84%cf%84/

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024.

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας Γεωργίας Αμυγδάλου και Ιωάννη Κωνσταντινίδη στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε.Μαντουλίδη – Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2024. Η μαθήτρια της Α Λυκείου Γεωργία…

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025.

Συμμετοχή μαθητών της Θετικής Κατεύθυνσης στο 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 στο ΕΚΠΑ.

ΕλληνικήΟμάδαΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ-IPPOG: International Particle Physics Outreach Group /Masterclasses 2024. Τα Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 20th International Particle Physics Masterclasses 2024 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής…

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” – Παράσταση του Θεατρικού Ομίλου του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Δ. Σολωμού.